Ta hand om din cykel

Vi rör oss mot ett alltmer klimatmedvetet samhälle. Folk har börjat inse problematiken med att så många tar bilen och den påverkan det har på miljön. Det har resulterat i att allt fler människor väljer att hoppa upp på cykeln när de ska ta sig till och från jobbet, till träningen eller bara ut på en nöjessväng. Förutom det uppenbara att man lämnar ett mindre avtryck på klimatet, så är det även ett fantastiskt sätt att hålla kroppen i trim. Regelbunden motion är ett säkert kort för bättre hälsa och välmående.

Ta hand om cykeln och miljön

För att din cykel ska hålla så länge som möjligt finns det ett par enkla knep du kan använda dig av. Håll cykeln ren och smörj kedjan med jämna mellanrum, det minskar slitaget avsevärt. Var även noga med att ha rätt lufttryck i däcken. Är det för lite luft i däcken så kan fälgar och ekrar bli skeva och det kan leda till dyra reparationskostnader. Tar du bra hand om cykeln så kan den hålla i många år. Just nu görs mycket för cyklisterna, bland annat vill man skapa mindre bilkaos med plogade cykelbanor. Ett gott initiativ med tanke på att allt fler väljer cykeln framför bilen året runt.

En miljövänlig vän i ur och skur

Cykeln är en viktig del i ett mer miljömedvetet samhälle. Förutom att de flesta tycker att det är väldigt kul att cykla, så är det även ur praktisk synvinkel positivt att fler väljer att cykla. Man slipper trängas i köer, släppa ut avgaser och leta efter parkeringsplats. Men viktigast av allt; vem älskar inte att susa fram på en cykel med vinden i håret? Det kan alla relatera till – unga som gamla. Att göra det enklare för folk att ta cykeln är ett stort steg i rätt riktning för miljön och stadstrafiken. Förhoppningsvis kommer vi att få se fler bra initiativ som främjar cykeln som ett pålitligt transportmedel, även när snön täcker vägarna.